Για την Ελλάδα!

«Oι πολίτες πρέπει να μάχονται υπέρ του νόμου, όπως ακριβώς όταν υπερασπίζονται τα τείχη» -- Ηράκλειτος

Στις μέρες μας ζήσαμε ένα μοναδικό φαινόμενο:δικαιοσύνη

  • 32χρονος Αλβανός καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για ληστείες και δύο βιασμούς.
  • Αφού έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, αποφυλακίζεται με το νόμο Παρασκευόπουλου.
  • Συλλαμβάνεται και πάλι για 12 κλοπές, και ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας, παίρνει ολιγοήμερη άδεια και δεν επιστρέφει.
  • Στις 12 Οκτωβρίου 2017 (μαζί με ένα ακόμη άτομο που καταζητείται) δολοφονεί εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

albanosΤι είναι η φυλακή για να βγαίνει κάποιος με άδεια; Στρατιωτική θητεία; Η φυλακή εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς:

  1. Τιμωρία για όσους παραβαίνουν το νόμο, και προειδοποίηση για όσους σκέφτονται να τον παραβούν
  2. Προστασία των νομοταγών πολιτών από τους εγκληματίες
  3. Εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας
  4. Σωφρονισμό των κρατουμένων (αν βέβαια γίνει σωστά), έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία

Οι φυλακές δεν είναι ξενοδοχείο όπου διαμένουν προσωρινά οι κακοποιοί για να συνεχίσουν τη δράση τους όταν βγαίνουν. Με αφορμή πολλά περιστατικά κρατουμένων, συχνά βαρυποινιτών, που καταδικάστηκαν σε πολυετή έως και ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα, και οι οποίοι βγήκαν με άδεια και δεν επέστρεψαν, ή ακόμα χειρότερα βγήκαν οριστικά με τον επαίσχυντο Νόμο Παρασκευόπουλου, όπως π.χ. ο αλβανός μαφιόζος που βασάνισε με ηλεκτρικό σίδερο 85χρονη για 50 Ευρώ ή ο επίσης αλβανός κακοποιός, δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, προτείνουμε τα εξής:

  1. Διαχωρισμό των περιστασιακών εγκληματιών που καταδικάζονται σε μικρές ποινές από τους βαρυποινίτες, έτσι ώστε να μειωθεί η αρνητική επίδραση των δεύτερων στους πρώτους.
  2. Κατάργηση των αδειών στις φυλακές για όσους έχουν καταδικαστεί για φόνους, βιασμούς, ληστείες ή και για ποινικούς που υποτροπιάζουν.
  3. Οι φυλακές δεν είναι ξενοδοχείο. Οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να είναι σύμφωνες με διεθνείς συνθήκες, αλλά οι κρατούμενοι πρέπει να εξασφαλίζουν τη διατροφή τους με κάποιας μορφής εργασία. Όποιος αρνείται να εργαστεί, απλά δεν εξασφαλίζει τη διατροφή του, όπως συμβαίνει και με τους νομοταγείς πολίτες. Η εργασία μέσα στις φυλακές βοηθάει και στην επανένταξη των κρατουμένων όταν αποφυλακιστούν.
  4. Οι κρατούμενοι απαγορεύεται να έχουν κινητά τηλέφωνα και πρόσβαση στο διαδίκτυο, διότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η μεταξύ τους συνεννόηση και κατάστρωση εγκληματικών σχεδίων, όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί από πληθώρα περιπτώσεων, πέραν των παραπάνω αναφερομένων. Οι κανόνες εφαρμόζονται άμεσα για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φυλακών.
  5. Οι ποινές πρέπει να εκτίονται ολόκληρες και χωρίς εκπτώσεις! Είναι αδιανόητο να καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια και να βγαίνει έξω σε 12-13 χρόνια. Ή σε 10 χρόνια, και να είναι έξω σε 1-2! Αυτή η απαράδεκτη επιεικής μεταχείριση αδιακρίτως δεν είναι ανθρωπισμός, αλλά μωρία της πολιτείας που, αντί να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο κτίζοντας όσες φυλακές χρειάζονται, το παραδίδει από ανικανότητα στο έλεος εγκληματιών, ακόμη και των πιο επικίνδυνων (φονιάδων, βιαστών και άλλων), βγάζοντας τους από τη φυλακή μια ώρα αρχύτερα. Είναι επιτακτική η τροποποίηση του ποινικού κώδικα έτσι ώστε επαγγελματίες σκληροί εγκληματίες, να αφαιρούνται για πάντα από την κοινωνία. Αλλά και αποφυλακιζόμενοι κλέφτες, ληστές, και άλλοι εγκληματίες, αν ξανασυλληφθούν για το ίδιο ή χειρότερο αδίκημα να εκτίουν το ΣΥΝΟΛΟ της νέας ποινής τους χωρίς το ευεργετικό μέτρο της μειωμένης έκτισης!! Το λέει και ο λαός άλλωστε: «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, …»

Είναι τραγικό στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικής αντιμετώπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κακοποιών, κυρίως από την παρούσα αλλά και από προηγούμενες κυβερνήσεις, να παραβιάζονται βάναυσα και κατάφωρα τα πολύ σημαντικότερα δικαιώματα της συντριπτικής πλειονότητας των νομοταγών πολιτών. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. Επείγει η άμεση κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, η τροποποίηση του Νόμου περί αδειών κρατουμένων επί το αυστηρότερο και γενικότερα η επανεξέταση των ποινών αλλά και του χρόνου έκτισης τους από υπερκομματική επιτροπή ειδικών επιστημόνων, ποινικολόγων αλλά και εκπροσώπων των πολιτών. Η επιτροπή αυτή σε σαφώς καθορισμένο και σύντομο χρόνο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα δραματική ελληνική πραγματικότητα και διεθνείς καλές πρακτικές, να προτείνει μια καλά επεξεργασμένη και βιώσιμη λύση, προς όφελος της κοινωνίας.