Για την Ελλάδα!

Δημήτριος Βλάχος, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτριος Βλάχος είναι ΚαθηγητήςΔημήτριος Βλάχος, Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ερευνητικά και συμβουλευτικά στις επιστημονικές περιοχές της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics, της εφαρμοσμένης επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης συστημάτων συνδυασμένων μεταφορών, της επιχειρηματικής αναδιοργάνωσης και χάραξης στρατηγικής.

Ο Καθ. Βλάχος κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1988), Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού (1992) και Διδακτορικό στην Αξιολόγηση Επιχειρήσεων (1999), όλα στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ως βοηθός ερευνητής (1992-2001), ως ωρομίσθιος καθηγητής (1999-2001) και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε θέματα Reverse Logistics στο Econometric Institute, του Erasmus University Rotterdam, στην Ολλανδία (2000). Από το 2002 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ.

Έχει διδάξει μεταξύ άλλων Διαχείριση Αποθεμάτων και Διανομή Προϊόντων, Διοίκηση Έργων, Βελτιστοποίηση και Προσομοίωση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει αναπτύξει ερευνητικές δραστηριότητες στη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 έρευνες/μελέτες (εκ των οποίων σε 14 ήταν ή είναι επιστημονικά υπεύθυνος) και έχει συγγράψει αντίστοιχες τεχνικές εκθέσεις και περισσότερες από 160 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος ή εμπειρογνώμονας σε πλήθος έργων που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επίσης, είναι μέλος του Institute for Operations Research and the Management Sciences (INFORMS), του Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP), και της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ). Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL NG) Βορείου Ελλάδος και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο από το 2007. Ο Kαθ. Βλάχος έχει διατελέσει σύμβουλος σε εταιρείες σε θέματα Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.