Για την Ελλάδα!

Θωμαΐς Κακούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Institute of Technology Carlow, Ireland

Γεννήθηκε το 1968 στη Φλώρινα όπου μεγάλωσε Thomae, Δημοκρατική Πολιτείακαι αποφοίτησε το 1990 από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως Τεχνολόγος Γεωπόνος. Το 1991 και 1995 αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό στην τεχνολογία φυτοπροστασίας και με Διδακτορικό δίπλωμα στη βιολογική καταπολέμηση γεωργικών εντόμων, αντίστοιχα, από το πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1995 ζει στην Ιρλανδία, όπου μετέβη ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας σε θέματα γενετικής και γεωργικής ζωολογίας στο Maynooth University, και από το 2000 έχει έδρα στη βιοτεχνολογία περιβάλλοντος στο Institute of Technology Carlow, ενώ από το 2015 διευθύνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ιδρύματος.

Παράλληλα, στην Ιρλανδία ανέπτυξε σημαντική εθελοντική δράση στα κοινά της Ομογένειας, διατελώντας ταμίας (2002-2004), αντιπρόεδρος (2012-2014) και πρόεδρος (2006-2011) της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Επί του παρόντος διατελεί πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Ιρλανδίας και κτήτορας της Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δουβλίνο. Είναι έγγαμη και έχει δύο κόρες.

Περισσότερα εδώ:

http://www.itcarlow.ie/research/researchers/dr-thomae-kakouli-duarte.htm

http://www.envirocore.ie/

Προσωπικό πολιτικό μήνυμα:

Οραματίζομαι μια Ελλάδα με πολίτες που θα τιμούν τους προγόνους τους, θα σέβονται τους νόμους και τις αρχές της πολιτείας και θα προστατεύουν τους αδύναμους στην κοινωνία. Όπου το κράτος θα είναι ο εκτελεστής της λαϊκής εντολής και ο θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Όπου η άμεση δημοκρατία θα είναι ο τρόπος λήψης αποφάσεων για τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας. ‘Οπου η κατανομή του πλούτου θα διέπεται από υποχρεώσεις ανάλογες του μεγέθους απολαβών των εχόντων και η ανάπτυξη της οικονομίας θα γίνεται με καινοτομίες αλλά και με τρόπους αειφόρους και με σεβασμό προς την παράδοση, το φυσικό περιβάλλον και πόρους. Όπου θα υπάρχει σοβαρή εξωτερική και γεωπολιτική στρατηγική ανεξάρτητα από τα άτομα και τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που θα είναι κοιτίδα πολιτισμού και συνέχεια του Ελληνισμού και που η αξιοκρατία, η φερεγγυότητα κι αλληλεγγύη θα είναι διάχυτες αρετές στην κοινωνία.