Για την Ελλάδα!

Mαρία Αγγελίδου, PALSO

Γεννήθηκε το 1965, και αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε ιδιωτική σχολή Μαρία Αγγελίδου, Δημοκρατική Πολιτείαγραμματείας διοίκησης κι εκπαιδεύτηκε σε πρόγραμμα του κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ Θεσσαλονίκης. Γλώσσες εκπαίδευσης Αγγλική, Γαλλική. Παράλληλα εργάστηκε στην εταιρεία ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. & ΚΑΠΝΙΚΗ Α.Ε. για τέσσερα έτη. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα εργάζεται για την PALSO B.E.(www.palso.gr, www.palsothes.gr) ως υπεύθυνη γραφείου

με κύριο αντικείμενο την οργάνωση εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας και την οργάνωση συνεδρίων με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων, κυρίως καθηγητών και ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών.

H συνεργασία με ακαδημαϊκούς δασκάλους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων για την άρτια οργάνωση συνεδρίων και η δια βίου μάθηση σε πολλούς τομείς γίνεται τρόπος ζωής της, ενώ παράλληλα μέσω των κέντρων ξένων γλωσσών η οργανωμένη συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως "Το χαμόγελο του παιδιού", "disabled access friendly", Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Πέλλας, Παιδικό χωριό Β.Ε., Παιδικά χωριά SOS κλπ κερδίζει ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της. Είναι έγγαμη με τον Κωνσταντίνο Γκαλιμάνη, μηχανικό, και μητέρα 2 παιδιών.

Σκέψεις μου:

Υποστηρίζω τους στόχους της "Δημοκρατικής Πολιτείας" γιατί υπηρετώντας την ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση και μεγαλώνοντας 2 παιδιά συνεχίζω να οραματίζομαι την χώρα μας με υποδειγματικό σύστημα εκπαίδευσης σ' όλες τις βαθμίδες, έτσι ώστε να παρέχει αξιοκρατικά τις ελπίδες ίσων ευκαιριών στους νέους. Ενώ παράλληλα, πιστεύω ότι  το φαινόμενο "BrainDrain" δηλαδή η εξαγωγή πτυχιούχων που χρειάζεται η χώρα για την εξέλιξή της, πρέπει να αλλάξει σε "Brainstaying".