Για την Ελλάδα!

Χρήστος Κύργιος, Ιδρυτής και γενικός διευθυντής, Amberian Corporation

Χρήστος Κύργιος, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1967 στις Βρυξέλλες Βελγίου. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1975 και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων και το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1990 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου και διαμένει μόνιμα. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς (Rutgers, The State University of New Jersey, New Brunswick, NJ), όπου απέκτησε Μάστερ στην Πληροφορική το 1993.

Από το 1993 έως το 2000 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός πληροφορικής για εταιρείες οπως η RAM Communications Consultants (θυγατρική τότε της Ericsson), Holland Systems Corporation και A. J. Boggs & Company. ‘Ηταν στην ομάδα που σχεδίασε και υλοποίησε την πρώτη εμπορική εφαρμογή GPS στις ΗΠΑ. Από το 2000 άνοιξε και συνεχίζει να λειτουργεί τη δική του επιχείρηση – Amberian Corporation - που ειδικεύεται σε εφαρμογές συστημάτων σχετικών με την ηλεκτρονική αγορά εργασίας. Οι εφαρμογές της εταιρείας του «τρέχουν» τον ΟΑΕΔ της πολιτείας του Μίσιγκαν και απέσπασαν το βραβείο καλύτερης κυβερνητικής εφαρμογής για την εξυπηρέτηση του πολίτη από την ένωση πολιτειακών κυβερνητών των ΗΠΑ (US Governor’s Association). Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Προσωπικό πολιτικό μήνυμα:

Οραματίζομαι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, του ανθρωπισμού, της δουλειάς που αναγνωρίζεται και ανταμείβεται αξιοπρεπώς, και της παροχής ευκαιριών για όσους επιθυμούν να μοχθήσουν για το καλό όχι μόνο το δικό τους, αλλά και του τόπου. Ονειρεύομαι μια χώρα που δεν τρώει – σαν άλλος Κρόνος - τα παιδιά της, ούτε τα αναγκάζει να την εγκαταλείψουν για να αναζητήσουν τα αυτονόητα αλλού. Μια Ελλάδα με σκεπτόμενους πολίτες, των οποίων η παιδεία, ο πολιτισμός και η ανθρωπιά θα είναι κομμάτι αναπόσπαστο μιας κοινωνίας του «κοινού καλού», όπου ο φανατισμός και το μίσος δεν θα έχουν θέση. Εντέλει, οραματίζομαι μια κοινωνία που θα εμπεδώσει τις αξίες της άμεσης δημοκρατίας και του σεβασμού της προσωπικής ελευθερίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.