Για την Ελλάδα!

Ποιοι είμαστε

Οι συντονιστές είναι εθελοντές που φροντίζουν την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατικής Πολιτείας. Δεν έχουμε κρυφούς χρηματοδότες και στηριζόμαστε στην εθελοντική εργασία αυτών που μοιράζονται το όραμά μας. Οι εθελοντές μας δεν έχουν προνόμια ή ειδική μεταχείριση. Όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζονται εξίσου από τη Δημοκρατική Πολιτεία. Παρατίθενται μερικά ενδεικτικά βιογραφικά συντονιστών.

Mαρία Αγγελίδου, PALSO

Γεννήθηκε το 1965, και αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε ιδιωτική σχολή Μαρία Αγγελίδου, Δημοκρατική Πολιτείαγραμματείας διοίκησης κι εκπαιδεύτηκε σε πρόγραμμα του κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ Θεσσαλονίκης. Γλώσσες εκπαίδευσης Αγγλική, Γαλλική. Παράλληλα εργάστηκε στην εταιρεία ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. & ΚΑΠΝΙΚΗ Α.Ε. για τέσσερα έτη. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα εργάζεται για την PALSO B.E.(www.palso.gr, www.palsothes.gr) ως υπεύθυνη γραφείου

Περισσότερα...

Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Αναγνωστόπουλος, Δημοκρατική ΠολιτείαO Δρ. Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών όπου δίδαξε από το 1986 στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών μαθήματα Προγραμματισμού Η/Υ, Αριθμητικών μεθόδων, Δυναμικής των Κατασκευών και Αντισεισμικής Μηχανικής, ενώ επί 14 χρόνια ήταν ο εκλεγμένος Δ/ντής του Τομέα Κατασκευών του Τμήματος. Επί πλέον, ήταν επί σειρά ετών ο υπεύθυνος Καθηγητής του Διευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος MEEES (Master of Science in Earthquake Engr. and Engr. Seismology).

Περισσότερα...

Βασίλειος Αργυρόπουλος, Μηχανολόγος-Μηχανικός, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Βασίλης Αργυρόπουλος, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο και το τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1993 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός ως μελετητής Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων. Έχει διατελέσει ως εισηγητής σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Περισσότερα...

Γιάννης Αργυρόπουλος, PhD., Διοικητικό Στέλεχος/Σύμβουλος

Γιάννης Αργυρόπουλος, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο και το τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1989 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν (Northwestern U., Evanston, IL), όπου απέκτησε Μάστερ το 1992 και Διδακτορικό το 1995 σε τηλεπικοινωνίες, με ειδικότητα στην ανάλυση δικτύων και κινητή τηλεφωνία.

Περισσότερα...

Δημήτρης Βαρμάζης, ERP Program Manager, Red Cross

Δημήτρης Βαρμάζης, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1988 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον (University of Houston, Houston, TX), όπου απέκτησε Μάστερ το 1990, με ειδικότητα στη Βιοϊατρική (Biomedical Engineering). Από το 1994 μέχρι σήμερα ασχολείται ως μηχανικός με εταιρικά πληροφοριακό συστήματα (ERP) και από το 2018 εργάζεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Είναι πατέρας τριών παιδιών και ζει στη Γενεύη.

 

Δημήτριος Βλάχος, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτριος Βλάχος είναι ΚαθηγητήςΔημήτριος Βλάχος, Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ερευνητικά και συμβουλευτικά στις επιστημονικές περιοχές της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics, της εφαρμοσμένης επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης συστημάτων συνδυασμένων μεταφορών, της επιχειρηματικής αναδιοργάνωσης και χάραξης στρατηγικής.

Περισσότερα...

Αντώνιος Γ. Βογιατζής, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Τα σχολικά του χρόνια διεξήλθε στην Μυτιλήνη. Βογιατζής, Δημοκρατική ΠολιτείαΣπούδασε Nομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών 1972-1975: η θητεία του στο Π.Ν. Δικηγορεί (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω) από του 1975. 1982-2007: Δικηγόρος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ στην Ελλάδα. Κύριο πεδίο της δικηγορίας του: αστικό και εμπορικό δίκαιο, δίκαιο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών και φορολογικό/διοικητικό δίκαιο. Αρθρογραφεί κατά καιρούς (από του 1975) στην «ΕΣΤΙΑ». Το 2011 επεμελήθη της εκδόσεως του βιβλίου «ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ, Η ΛΕΣΒΟΣ ΤΟ 1912».

Περισσότερα...

Σπύρος Γεωργιάδης, Υποπτέραρχος (ε.α.)

Γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Σμύρνη Αττικής, ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Δημοκρατική Πολιτείαμε καταγωγή των γονέων του από τη Σμύρνη και το Γαλαξείδι. Αποφοίτησε από το πρώτο Λύκειο Αρρένων Αθηνών Πλάκας και το 1969 εισήλθε στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας (ΣΜΑ) από την οποία εξήλθε το 1973 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Στην Πολεμική Αεροπορία εξήντλησε την ιεραρχία και απεστρατεύθη το 2002 με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Διετέλεσε Διοικητής της Μονάδος Αεροπορικών Κατασκευών, Διοικητής της Υπηρεσίας Έργων Πολεμικής Αεροπορίας και Διευθυντής Έργων του Γενικού Επιτελείου. Το 1993 κατόπιν εξετάσεων τοποθετήθηκε στο Νατοϊκό Στρατηγείο (SHAPE), στη πόλη Μονς του Βελγίου, όπου παρέμεινε επί διετία, ως υπεύθυνος Στρατιωτικών Υποδομών. Επιπρόσθετα το 1985 απεφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καλιτζαίου με την οποία έχει αποκτήσει δύο αγόρια. Κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα στο Παλαιό Φάληρο.

Παναγιώτης Θωμάς, Ph.D., Σχεδιαστής Ασφάλειας Δικτύων, Amazon

Πάνος Θωμάς, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Καβάλας και το τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1993 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου και διαμένει μόνιμα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (Ann Arbor, MI), όπου απέκτησε Μάστερ το 1994 και Διδακτορικό το 1998 σε επικοινωνία δικτύων με ειδικότητα στην βέλτιστη κατανομή πόρων δικτύων.

Περισσότερα...

Θωμαΐς Κακούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Institute of Technology Carlow, Ireland

Γεννήθηκε το 1968 στη Φλώρινα όπου μεγάλωσε Thomae, Δημοκρατική Πολιτείακαι αποφοίτησε το 1990 από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως Τεχνολόγος Γεωπόνος. Το 1991 και 1995 αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό στην τεχνολογία φυτοπροστασίας και με Διδακτορικό δίπλωμα στη βιολογική καταπολέμηση γεωργικών εντόμων, αντίστοιχα, από το πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1995 ζει στην Ιρλανδία, όπου μετέβη ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας σε θέματα γενετικής και γεωργικής ζωολογίας στο Maynooth University, και από το 2000 έχει έδρα στη βιοτεχνολογία περιβάλλοντος στο Institute of Technology Carlow, ενώ από το 2015 διευθύνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ιδρύματος.

Περισσότερα...

Κώστας Κατσιφαράκης, Καθηγητής, ΑΠΘ

Γεννήθηκε το 1955 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1973 από το γυμνάσιο Κώστας Κατσιφαράκης, Δημοκρατική Πολιτείατου Πειραματικού Σχολείου και το 1978 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Το 1980 πήρε μάστερ από το University of Florida, όπου σπούδασε έχοντας research assistantship, ενώ το 1984 έλαβε πτυχίο Γεωλόγου από το Α.Π.Θ. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο Α.Π.Θ. το 1981, ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και όπου υπηρετεί ως σήμερα (από το 1999 ως καθηγητής).

Περισσότερα...

Χρήστος Κύργιος, Ιδρυτής και γενικός διευθυντής, Amberian Corporation

Χρήστος Κύργιος, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1967 στις Βρυξέλλες Βελγίου. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1975 και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων και το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1990 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου και διαμένει μόνιμα. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς (Rutgers, The State University of New Jersey, New Brunswick, NJ), όπου απέκτησε Μάστερ στην Πληροφορική το 1993.

Περισσότερα...

Πέτρος Μαντάς, ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Peter Mantas, Δημοκρατική Πολιτεία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Σε ηλικία 10 χρονών η οικογένειά του μετανάστευσε στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Έχει πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικής και ΜΒΑ, και διαμένει στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας λογισμικού Acrossio, και σύμβουλος πολλών νέων εταιρειών (startups), όπως MoodGems, MistIO, Terranova, Gridmates, Tally24. Είναι επίσης μέλος για 13 χρόνια της ομάδας συμβούλων του LAUNCH Accelerator του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ (University of California Berkeley), και για 2 χρόνια της ομάδας συμβούλων του MIT Enterprise Forum Greece.

Περισσότερα...

Νίκος Μωυσιάδης, Διοικητικό Στέλεχος, Adtech Global Solutions

Γεννήθηκε το 1968 στη Βέροια Ημαθίας. Έκανε Γυμνάσιο και πρώτη Λυκείου στο Αμερικανικό ΚολέγιοΜωυσιάδης, Δημοκρατική Πολιτεία Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Βέροιας το 1985. Την ίδια χρονιά μετέβη στις Η.Π.Α., όπου και διαμένει μόνιμα. Σπούδασε γενική παιδεία αρχικά στο κολέγιο Βαλένσια (VCC) στο Ορλάντο Φλόριδας και ύστερα Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντας (UCF). Από το 1991 εργάζεται σαν μηχανικός, τεχνικός πωλητής και διευθυντής τεχνικού προσωπικού, παραγωγής, υπηρεσιών και ποιότητας. Το 1999, ίδρυσε εταιρεία στον τομέα σχεδιασμού, παραγωγής και συντήρησης

Περισσότερα...

Τάσος Νικολαΐδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα Τάσος Νικολαΐδης πρόσωποαπό γονείς πρόσφυγες του 1922. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, μετά τη στρατιωτική του θητεία (έφεδρος αξιωματικός στην Ελληνική αεροπορία), μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College, Dept. of Classics) από όπου και έλαβε το διδακτορικό του το 1978. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε αρχικά στο Κολλέγιο Αθηνών ως καθηγητής Γυμνασίου, και ακολούθως προσελήφθη ως ειδικός επιστήμων στο νεοσύστατο τότε Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου εν συνεχεία εξελέγη μέλος ΔΕΠ και εξάντλησε σταδιακά όλη την ακαδημαϊκή ιεραρχία (Καθηγητής το 2002). Δίδαξε αρχαία ελληνική και λατινική φιλολογία (κυρίως Πλάτωνα, Πλούταρχο, κλασική ιστοριογραφία, Λουκρήτιο, Οβίδιο), και έχει γράψει/εκδώσει 5 βιβλία και περί τα 70 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Περισσότερα...

Δημήτρης Παντελής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημήτρης Παντελής, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Το 1987 απέκτησε δίπλωμα Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου απέκτησε Μάστερ το 1990 και Διδακτορικό το 1994. Μετά την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος εργάστηκε ως ερευνητής στις εταιρείες ERIM International (1994-2000) και Tellabs Operations (2000-01).

Περισσότερα...

Γρηγόρης Παπαγιάννης, Kαθηγητής, ΔΠΘ

Γρηγόρης Παπαγιάννης, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκα το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου ιερέας και η μητέρα μου δασκάλα, που δεν εργάστηκε παρά λίγο χρόνο στο σχολείο, αλλά μεγάλωσε εμένα και τα 5 αδέλφια μου, 4 μεγαλύτερα από εμένα και 1 μικρότερο. Αγάπησα τη μουσική, κυρίως την εκκλησιαστική, και την φιλολογία. Σπούδασα φιλόλογος και έγραψα διδακτορική διατριβή στο Αμβούργο, με θέμα την έκδοση ποιημάτων του Θεοδώρου Προδρόμου, ποιητή του 12ου μ.Χ. αιώνα.

Περισσότερα...

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, τ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Σταύρος Παπαμαρινόπουλος έχει τελειώσει το τμήμα Παπαμαρινόπουλος, Δημοκρατική ΠολιτείαΦυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στην Βρετανία σε επίπεδο Ph.D. Ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών δίδαξε Γεωλόγους και Φυσικούς, στο Πολυτεχνείο Αθηνών μηχανικούς, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αρχαιολόγους. Ως Καθηγητής πήρε το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την ανακάλυψη της διώρυγας του Ξέρξη στην Ανατολική Χαλκιδική την οποία μνημονεύει ο Ηρόδοτος ενώ εντόπισε και τον υπόγειο ποταμό Ηριδανό στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος, Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Ο Dr. Παναγιώτης Παπανικόλας έλαβε πτυχίο PAPANIKOLAS, Δημοκρατική ΠολιτείαΠολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1987. Το 1990 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δομοστατική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, ενώ το 1995 έλαβε το Διδακτορικό του στη Δομοστατική Μηχανική. Τον Ιούλιο 1998 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί αυτή την τιμητική πρόκληση, διότι την ίδια ακριβώς περίοδο είχε αποδεχθεί τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή για τη Μελέτη και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Σαρρής, Oμότιμος καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Α. Σαρρής είναι ομότιμος καθηγητής στοSarris, Δημοκρατική Πολιτεία Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ήταν καθηγητής από το 1982 μέχρι το 2015. Από το 2003 έως τον Αύγουστο 2010 ήταν διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Αγορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Εχει διδακτορικό στα οικονομικά από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ) των ΗΠΑ, και ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ ΗΠΑ από το 1976 μέχρι το 1982. Εχει γράψει πάνω από 15 βιβλία και μονογραφίες και πάνω από 70 επιστημονικά άρθρα σε διάφορα θέματα διεθνούς εμπορίου και ανάπτυξης.

Περισσότερα...