Για την Ελλάδα!

Πρώην πρέσβεις της Ελλάδος: ΟΧΙ στη xρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΣτράβων
5/2/18

Κοινή δήλωση για το «σκοπιανό» υπέγραψαν πρώην πρέσβεις της Ελλάδας ζητώντας να μην συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση σε όνομα με τη λέξη «Μακεδονία»:

Ολες οι ενδείξεις ενισχύουν την πεποίθηση μας πως τα Σκόπια, ό,τι και αν δεχθούν να πουν η να κάνουν για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν θα εγκαταλείψουν το επεκτατικό τους ιδεολόγημα. Θα συνεχίσουν, κατά συνέπεια , να το προβάλλουν χρησιμοποιώντας το όνομα «Μακεδονία», έστω και αν σε αυτό προστεθεί γεωγραφικός, εθνικός η χρονικός προσδιορισμός. Διότι ένα γεωγραφικό προσδιορισμό οι Σκοπιανοί θα τον μεταχειρίζονται για να προωθούν την προπαγάνδα τους περί διηρημένης Μακεδονίας που θα πρέπει να επανενωθεί με διεύρυνση του κράτους των Σκοπίων.

Ενας τέτοιος προσδιορισμός (Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία) θα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να επιμένουν πως είναι οι μόνοι πραγματικοί Μακεδόνες, με δικό τους ελεύθερο μακεδονικό κράτος, ενώ «τα αλλα τμήματα της Μακεδονίας», το «ελληνικό» και το «βουλγαρικό», έχουν υποστεί κατάληψη η/και εθνοκάθαρση.

Περισσότερα...

Οι παρασκηνιακές πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση το 2008, έτσι ώστε να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως αποκαλύπτονται από τα wikileaks

Τα wikileaks αποκάλυψαν Στράβωντηλεγράφημα του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ προς τις ΗΠΑ, στο οποίο περιγράφονται οι πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση το 2008, έτσι ώστε να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Το τηλεγράφημα συντάχθηκε λίγο πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, όπου θα έμπαινε και το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στην συμμαχία. Η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει ότι θα έθετε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία».

Η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ είναι έκδηλη, και οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση είναι προφανείς, ακόμα και στη διπλωματική γλώσσα με την οποία είναι γραμμένο το τηλεγράφημα, από εκφράσεις όπως «Δεν βλέπουμε ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει κάνει ανάλυση του κόστους και των ωφελειών αν εκπληρώσει την απειλή βέτο» και «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να τους κάνουμε να αναλογιστούν μαζί μας πώς θα είναι η 'μέρα μετά το βέτο'».

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους στη στάση της Ελλάδας έδειξαν οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία, ενώ την Ελλάδα υποστήριξαν η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία και η Γαλλία, με τις υπόλοιπες χώρες να τηρούν σχετικά ουδέτερη στάση.

Το πλήρες τηλεγράφημα βρίσκεται στο 

https://wikileaks.org/plusd/cables/08ATHENS205_a.html

 

«Oι πολίτες πρέπει να μάχονται υπέρ του νόμου, όπως ακριβώς όταν υπερασπίζονται τα τείχη» -- Ηράκλειτος

Στις μέρες μας ζήσαμε ένα μοναδικό φαινόμενο:δικαιοσύνη

 • 32χρονος Αλβανός καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για ληστείες και δύο βιασμούς.
 • Αφού έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, αποφυλακίζεται με το νόμο Παρασκευόπουλου.
 • Συλλαμβάνεται και πάλι για 12 κλοπές, και ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας, παίρνει ολιγοήμερη άδεια και δεν επιστρέφει.
 • Στις 12 Οκτωβρίου 2017 (μαζί με ένα ακόμη άτομο που καταζητείται) δολοφονεί εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

albanosΤι είναι η φυλακή για να βγαίνει κάποιος με άδεια; Στρατιωτική θητεία; Η φυλακή εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς:

 1. Τιμωρία για όσους παραβαίνουν το νόμο, και προειδοποίηση για όσους σκέφτονται να τον παραβούν
 2. Προστασία των νομοταγών πολιτών από τους εγκληματίες
 3. Εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας
 4. Σωφρονισμό των κρατουμένων (αν βέβαια γίνει σωστά), έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία

Οι φυλακές δεν είναι ξενοδοχείο όπου διαμένουν προσωρινά οι κακοποιοί για να συνεχίσουν τη δράση τους όταν βγαίνουν. Με αφορμή πολλά περιστατικά κρατουμένων, συχνά βαρυποινιτών, που καταδικάστηκαν σε πολυετή έως και ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα, και οι οποίοι βγήκαν με άδεια και δεν επέστρεψαν, ή ακόμα χειρότερα βγήκαν οριστικά με τον επαίσχυντο Νόμο Παρασκευόπουλου, όπως π.χ. ο αλβανός μαφιόζος που βασάνισε με ηλεκτρικό σίδερο 85χρονη για 50 Ευρώ ή ο επίσης αλβανός κακοποιός, δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, προτείνουμε τα εξής:

 1. Διαχωρισμό των περιστασιακών εγκληματιών που καταδικάζονται σε μικρές ποινές από τους βαρυποινίτες, έτσι ώστε να μειωθεί η αρνητική επίδραση των δεύτερων στους πρώτους.
 2. Κατάργηση των αδειών στις φυλακές για όσους έχουν καταδικαστεί για φόνους, βιασμούς, ληστείες ή και για ποινικούς που υποτροπιάζουν.
 3. Οι φυλακές δεν είναι ξενοδοχείο. Οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να είναι σύμφωνες με διεθνείς συνθήκες, αλλά οι κρατούμενοι πρέπει να εξασφαλίζουν τη διατροφή τους με κάποιας μορφής εργασία. Όποιος αρνείται να εργαστεί, απλά δεν εξασφαλίζει τη διατροφή του, όπως συμβαίνει και με τους νομοταγείς πολίτες. Η εργασία μέσα στις φυλακές βοηθάει και στην επανένταξη των κρατουμένων όταν αποφυλακιστούν.
 4. Οι κρατούμενοι απαγορεύεται να έχουν κινητά τηλέφωνα και πρόσβαση στο διαδίκτυο, διότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η μεταξύ τους συνεννόηση και κατάστρωση εγκληματικών σχεδίων, όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί από πληθώρα περιπτώσεων, πέραν των παραπάνω αναφερομένων. Οι κανόνες εφαρμόζονται άμεσα για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φυλακών.
 5. Οι ποινές πρέπει να εκτίονται ολόκληρες και χωρίς εκπτώσεις! Είναι αδιανόητο να καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια και να βγαίνει έξω σε 12-13 χρόνια. Ή σε 10 χρόνια, και να είναι έξω σε 1-2! Αυτή η απαράδεκτη επιεικής μεταχείριση αδιακρίτως δεν είναι ανθρωπισμός, αλλά μωρία της πολιτείας που, αντί να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο κτίζοντας όσες φυλακές χρειάζονται, το παραδίδει από ανικανότητα στο έλεος εγκληματιών, ακόμη και των πιο επικίνδυνων (φονιάδων, βιαστών και άλλων), βγάζοντας τους από τη φυλακή μια ώρα αρχύτερα. Είναι επιτακτική η τροποποίηση του ποινικού κώδικα έτσι ώστε επαγγελματίες σκληροί εγκληματίες, να αφαιρούνται για πάντα από την κοινωνία. Αλλά και αποφυλακιζόμενοι κλέφτες, ληστές, και άλλοι εγκληματίες, αν ξανασυλληφθούν για το ίδιο ή χειρότερο αδίκημα να εκτίουν το ΣΥΝΟΛΟ της νέας ποινής τους χωρίς το ευεργετικό μέτρο της μειωμένης έκτισης!! Το λέει και ο λαός άλλωστε: «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, …»

Είναι τραγικό στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικής αντιμετώπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κακοποιών, κυρίως από την παρούσα αλλά και από προηγούμενες κυβερνήσεις, να παραβιάζονται βάναυσα και κατάφωρα τα πολύ σημαντικότερα δικαιώματα της συντριπτικής πλειονότητας των νομοταγών πολιτών. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. Επείγει η άμεση κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, η τροποποίηση του Νόμου περί αδειών κρατουμένων επί το αυστηρότερο και γενικότερα η επανεξέταση των ποινών αλλά και του χρόνου έκτισης τους από υπερκομματική επιτροπή ειδικών επιστημόνων, ποινικολόγων αλλά και εκπροσώπων των πολιτών. Η επιτροπή αυτή σε σαφώς καθορισμένο και σύντομο χρόνο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα δραματική ελληνική πραγματικότητα και διεθνείς καλές πρακτικές, να προτείνει μια καλά επεξεργασμένη και βιώσιμη λύση, προς όφελος της κοινωνίας.

Γεώργιος Σουρής

 Σουρής
26 Αυγούστου 1919, φεύγει από τη ζωή ο σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης (1853-1919). Ο Γιώργος Σουρής σατιρίζει με καυστικό τρόπο την Ελλάδα της εποχής του στο διαχρονικό ποίημα «Δυστυχία σου Ελλάς».
 
Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του ΙΣΙΣ

«Η Τουρκία παρέχει στο ΙΣΙΣ στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το υποστηρίζει με αγορές πετρελαίου, το βοηθάει με τη στρατολόγηση, και Τουρκικές δυνάμεις πολεμάνε στο πλευρό του.» Ινστιτούτο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο Κολούμπια, 9-11-2014.

Ολόκληρο το άρθρο.

 

Η ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) που συγκυβερνά με τους πλειοψηφούντες κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ: Η ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια κι εμείς απλώς κοιτούσαμε (7/7/2015).

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

REUTERS