Για την Ελλάδα!

Γιώργος Κόκκας, Δικηγόρος και Εκφραστής Άμεσης Δημοκρατίας

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Kokkas, Δημοκρατική ΠολιτείαΑρχικά φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο Π.Θ. και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" Θεσσαλονίκης και τη Νομική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθήνας (Νομικό Τμήμα). Στη συνέχεια μετέβη και για μεταπτυχιακές σπουδές στο Joh. Gutenberg Univers. στο MAINZ (Δυτ.) Γερμανίας και ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικού στην έδρα Κοινωνιολογίας Παν. Αθήνας (Καθ. Γ. Καββαδίας)

με θέμα: «Κοινωνική Ενσωμάτωση Ειδικών Πολιτισμικών Ομάδων στον Ελλαδικό χώρο».

Από το 1987 εργάζεται ως Δικηγόρος με σχέση εντολής αορίστου χρόνου στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε., με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγκριτικών Μελετών Ανάπτυξης Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο με κύρια έδρα στην Αθήνα εργαζόμενος ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας, απασχολούμενος με ποικίλα θέματα Αστικού, Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος, καθώς και με θέματα χρηματοοικονομικών υποθέσεων.

Χειρίστηκε με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις της ΕΡΤ Α.Ε., των οικολογικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χρηματοοικονομικές υποθέσεις της «παρατράπεζας Γλυφάδας» και των κατόχων ομολόγων Lehman Brothers, την μακρά διεκδίκηση ενάντια στη συνταγματικότητα του «χαρατσιού» της ΔΕΗ (https://youtu.be/v091tFmE6-0) στον Άρειο Πάγο, την υπόθεση του άδικου και αντισυνταγματικού κλεισίματος της ΕΡΤ ΑΕ και την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του κύρους του Δημοψηφίσματος Ιουλίου 2015 στο ΣτΕ, την ακύρωση της διαδικασίας παραχώρησης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού στη φερόμενη ως υπερθεματίστρια εταιρεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τη «Δίκη του Δημοψηφίσματος», δηλαδή την αναγνωριστική προσφυγή για κήρυξη ως ανυπόστατων των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος 2015 (https://youtu.be/6UovpHOItOY) στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

 

Δημιουργός και Διευθύνων της Αστ. Μ.Κ. Εταιρίας « Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων –Σ.Π.Ε.Δ. – www.sped.gr

Είναι έγγαμος με τέσσερις θυγατέρες.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Eμπνευστής και Γενικός Συντονιστής του « ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ» (www.dimovoulio.gr).
  • Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας για «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση» («Ν.Ελ.Σ.Ε» –http://www.s120s.gr/) και «Διαρκή Εθνοσυνέλευση Ελληνισμού»! .
  • Επικεφαλής των Ψηφοδελτίων των Ευρωεκλογών 2004 & 2009 με το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας»( www.dimopolis.gr ) και το 2014 με το Συνασπισμό «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο».
  • Εμπνευστής και συνδημιουργός με τον πρ. Αμερικανό Γερουσιαστή κ. MikeGravel του Διεθνούς Διαγωνισμού Αναδραστικών Δραματοποιημένων Έργων ( www.heliaea.gr ) με τίτλο «Άθλημα Δημοκρατίας» ή “(Greek Olympic Democracy- G.O.D.) Project”, που κατατέθηκε στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004».
  • Συντονιστής διοργάνωσης του Β’ Παγκόσμιου Συνεδρίου Άμεσης Δημοκρατίας (Ιούνιος 2000) στην Αθήνα και στους Δελφούς, που εγκαθίδρυσε το Παγκόσμιο Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας -WDDM -WorldwideDirectDemocracyMovement – www.world-wide-democracy.net .
  • Πολυποίκιλη δραστηριότητα στο χώρο των εθελοντικών Οργανώσεων και ΜΚΟ.

Για περισσότερα στο: https://www.linkedin.com/in/georgekokkas & www.geokolaw.gr