Για την Ελλάδα!

Γιάννης Αργυρόπουλος, Δημοκρατική ΠολιτείαΓεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο και το τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1989 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν (Northwestern U., Evanston, IL), όπου απέκτησε Μάστερ το 1992 και Διδακτορικό το 1995 σε τηλεπικοινωνίες, με ειδικότητα στην ανάλυση δικτύων και κινητή τηλεφωνία.

Από το 1996 εργάζεται σαν μηχανικός και αργότερα σαν στέλεχος/σύμβουλος στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας στις εταιρείες Motorola, Cingular Wireless, AT&T. Έχει πατέντες, δημοσιεύσεις σε τεχνικά έντυπα και διεθνή τεχνικά συνέδρια, όπου και είναι τακτικός κεντρικός ομιλητής. Διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ και είναι πατέρας δύο παιδιών. Περισσότερα στο:

https://www.linkedin.com/in/yiannis-argyropoulos-phd-a5788b6

Προσωπικό πολιτικό μήνυμα:

Οραματίζομαι μια Ελλάδα του πνεύματος, της μόρφωσης, της καλλιέργειας και της διανόησης. Μια Ελλάδα με ελεύθερη οικονομία, υγιή και ανταγωνιστική αγορά, πράσινη ανάπτυξη, ισότητα στις ευκαιρίες, αξιοκρατία, δημιουργικότητα και καινοτομία. Μια κυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη, αναπτυξιακή, αδιάφθορη, παραγωγική, αποτελεσματική. Μια Ελλάδα με έννομη τάξη, σεβασμό στο περιβάλλον, διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της για τις επόμενες γενιές και φιλική χωροταξία. Μια Ελλάδα όπου οι Έλληνες αισθάνονται αδέρφια που οι διαφορές τους δεν αλλάζουν την αδερφική τους σχέση, γιατί τους συνδέει μια γλώσσα μοναδική και μια ιστορία 3000+ χρόνων. Με εμπνέουν οι Έλληνες φιλόσοφοι, ήρωες, ποιητές και καλλιτέχνες. Με εμπνέει πάνω απ’ όλα «η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει».